info@liesbethvanopzeeland.nl

   contact 06-41709696

Wat is Permanente make-up (PMU) ?

Algemeen

Permanente make-up (of: PMU) is het inbrengen van pigment in de lederhuid. Dit gebeurt met een pen waarin een naaldmodule wordt geplaatst. Permanente make-up lijkt qua techniek op een tatoeage, maar het doel is iets anders.
Een tatoeage is bedoeld om voor altijd in de huid te blijven worden gezien. Permanente make-up wordt minder diep aangebracht zodat het na een jaar gaat vervagen. Omdat je gezicht verandert naarmate je ouder wordt, net zoals je smaak en zelfs de mode is het fijn dat deze niet zo diep in de huid zit als een tatoeage.


Behandelingen

Permanente make-up is terrein aan het winnen op het gebied van wenkbrauw styling. Termen als Ombré brows, Shadow, hairstrokes en powderbrows zijn echt van de laatste paar jaar. Alles wat normaal met poeder of een potlood zou kunnen worden aangebracht kan nu met permanente make-up worden nageboots. Het grote voordeel is dat je niet meer iedere dag je make-up hoeft aan te brengen en nooit meer scheve wenkbrauwen of een uitgelopen eyeliner.

Naast wenkbrouwen en eyeliners kunnen ook de lippen worden behandeld, een liplijn of full lips waarbij de lippen volledig worden ingekleurd, ook ombré lippen zijn mogelijk.

Andere vormen van permanente make-up is de medische cammouflage, dit is bijvoorbeeld het verdoezelen van een litteken, het kleurverschil bij de huidaandoening vitiligo. Het pigmenteren van haartjes op het hoofd bij mannen met littekens of kaalheid of het nabootsen van een tepelhof.

Ikzelf houdt mij uitsluitend bezig met cosmetische deel van permanente make-up in het gezicht.


Hygiene en veiligheid

Er zijn veel verschillende soorten technieken om een wenkbrauw of eyeliner mee te creeeren.
Deze verschillende soorten staan hier uitgebreid uitgelegd.
Ook maak ik gebruik van verschillende soorten naalden. Afhankelijk naar wens en het type huid maak ik mijn keuze. De pigmenten die ik gebruik, de naalden en alle overige (wegwerp) artikelen zijn GGD goedgekeurd en aangekocht in Nederland en voldoen aan alle eisen die staan in de wetgeving van het LCHV (Landelijk Centrum Hygiene en Veiligheid).
Zowel ikzelf als mijn salonruimte zijn goedgekeurd door de GGD. dit is terug te vinden op: www.veiligtatoeerenenpiercen.nl


Deskundigheid

Permanente make-up is echt een vak apart in de beauty industrie. Veel dames in het vak hebben net als ik een achtergrond als schoonheidsspecialiste. Het aanbod in opleidingen varieert van een dagcursus tot een jaaropleiding. Ik heb er voor gekozen om de meest uitgebreide opleiding in Nederland te volgen namelijk die bij Irma Hulscher, Hulscher Cosmetics in Almere. Ook ben ikaangesloten bij het NSGP, deze stichting is bedoeld om de kwaliteit binnen de permanente make-up branche hoog te houden. Op deze website worden alleen PMU specialisten vermeld die tegenover een onafhankelijk examinator hun werk hebben laten zien en dit gekeurd wordt met een bepaald cijfer. Zodat consumenten zeker zijn van kwaliteit. Zoals veel mensen het ANBOS kennen voor schoonheidsspecialisten is er het NSGP voor PMU specialisten. Ik ben terug te vinden op hun website www.nsgp.nl.